5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ilgili mevzuatlarında riskli ürün grubu içerisinde yer alan gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere Gıda Mevzuatı ve değişiklikler, gıda ve işyeri hijyeni, idari yaptırımlara ilişkin bilgiler verilecektir. Eğitimlerde İlimiz Esnaf ve Kefalet Odaları Birliği ile işbirliği içerisinde olunacaktır.
Yukarıda bahsi geçen husus doğrultusunda et depolama ve satış yerleri, toplu tüketim yeri (lokanta, restoran), market, bakkal işletmecilerine, tabldot, hazır yemek ve ekmek üreticilerine bu eğitim verilecektir.
Eğitimler 07.05.2015 tarihinde sona erecektir.
Bu eğitimlerden ilki 22.04.2015 tarihinde düzenlendi. İlimiz Esnaf ve Kefalet Odaları Birliği toplantı salonunda et depolama ve satış yerlerine (kasaplar, her türlü et şarküterileri) olmak üzere toplam 50 işletmeciye eğitim verilmiştir.