Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu Arasında 2012 yılında imzalanan protokol uyarınca "Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri" 5 yılda bir düzenlenmektedir.
Fırıncılara yönelik verilen en son eğitim 2012 yılında düzenlenmişti. 2017 yılında yeni kodeksin düzenlenmesiyle birlikte ilimiz fırıncılarının yeni kodeks konusunda eğitilmesi ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyaca binaen Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve Adıyaman Fırıncılar Odası işbirliğiyle 06.08.2017 günü Adıyaman esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği toplantı salonunda bir eğitim düzenlendi.
Eğitime katılan fırın çalışanlarına hijyen, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, Ekmek ve Ekmek çeşitleri ile ilgili Gıda Mevzuatı konularında eğitim verilmiş olup eğitim sonunda sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan fırın çalışanlarına hijyen belgesi verilecektir.